Nasza historia

O nas

Nasza restauracja powstała z pasji do dobrego jedzenia i z chęci dzielenia się nim z Wami. W 1911 (niczym Sopot, w którego sercu się znajdujemy) łączymy tradycję z nowoczesnością. W naszej karcie znajdziecie wyjątkowe połączenia i niepowtarzalne smaki bazujące na najświeższych, sezonowych produktach. Rano uraczymy Was sytym, wartościowym śniadaniem, po południu przygotujemy lekki i pożywny lunch, a wieczorem zaprosimy na wysublimowaną, nieśpieszną kolację, którą będziecie mogli cieszyć się przy akompaniamencie naszej bogatej karty win. A to wszystko w scenerii jednej z najpiękniejszych przedwojennych kamienic w Sopocie. 
Zapraszamy Was w tę niesamowitą podróż i gwarantujemy, że wrażenia będą niezapomniane. 

Poznaj nas

oto nasz zespół

Bartek

Poznajcie Bartka Kamińskiego, naszego szefa kuchni. Od najmłodszych lat szlifował talent w najlepszych światowych restauracjach (w tym trzygwiazdkowej Maaemo w Oslo), a z nami związany jest od początku istnienia restauracji.

Bartka najbardziej inspiruje polska kuchnia. Lubi z nią eksperymentować, nadając jej autorską, nowoczesną formę.

Basia

Basia Barańczak- naszą niekwestionowana królowa śniadań i deserów. To dzięki niej zaczynacie dzień od grzanki z awokado i kończycie kolację śliwkami w zabajone. Basia pracowała wcześniej w gastronomii, lecz to właśnie w 1911 zaczęła swoją prawdziwą przygodę z gotowaniem, ostatnio skupiając się mocno na produkcji chleba na zakwasie.

Kciuki w górę dla Basi, wpadnijcie spróbować jej słodkich, kulinarnych dzieł sztuki!

Rafał

Poznajcie Rafała Malinowskiego
Przez siedem lat pracował jako kucharz, jednak wygrała w nim chęć bezpośredniego kontaktu z gośćmi.
Jego wielką pasją jest wino. Ukończył Court of Master Sommeliers na stopniu Introductory oraz Wine and Spirit Education Trust
Level 2.
 

Prywatnie pasjonat motoryzacji, psychologii oraz architektury Paryża. 

Krystian

Oto Krystian Pełka, nasz Sous Chef. Z naszą restauracją związał się już 4 lata temu, a wcześniej szlifował swój warsztat najpierw jako samouk, stawiając pierwsze kroki we własnej kuchni, a następnie w kilku trójmiejskich restauracjach.

Prywatnie zapalony rowerzysta i miłośnik rapu.

Kuba

Kuba Kotłowski, nasz najmłodszy kucharz. To nasz najzdolniejszy debiutant, dusza towarzystwa i strażnik sekcji gorącej. Poprosimy o aplauz dla Kuby i trzymajcie proszę kciuki za dalszy niesamowity rozwój! 

Madri

Madri Grabowska – Od niedawna umila nam czas, gwarancja promienistego przy śniadaniu i doskonała asystentka do wieczornych rozważań nad francuską beczką. Zasila nasze kelnerskie szeregi i z pełnym zaangażowaniem stara się sprostać wymaganiom naszych gości w celu osiągnięcia niepowtarzalnego doświadczenia w naszej restauracji. Po powrocie z emigracji w Grecji (była tam ponad 10 lat!) kształciła swoje zdolności językowe i pasje do podróżowania oraz poznawania innych kultur, wiec chętnie poczęstuje was swoimi opowieściami.

Sebastian

Sebastian – Od 4 lat w trójmiejskiej gastronomi, lecz związany z zawodem już od technikum, na sali pełnej ludzi czuje się jak ryba w wodzie, 
zawsze uśmiechnięty i pozytywnie nastawiony. 
Od 2 lat wino znowu stało się jego zajawką i chętnie poszerza swoją wiedzę i degustuje nowe etykiety (dlatego też wybrał 1911 jako kolejne miejsce gdzie spełnia się zawodowo) w 2021 zdał egzamin Wine and Spirit Education Trust Level 2. 

Magda

Magda Lipińska, nasza kucharka, która odpowiada między innymi za pyszne śniadania, które serwujemy Wam o poranku.

Magda to prawdziwa pasjonatka, która uwielbia gotować eksperymentować z kuchnią polską. Poza pracą lubi podróżować i spędzać czas blisko natury. Wpadnijcie do nas w tygodniu między 8:00 a 13:00, żeby spróbować przygotowanych przez Magdę dań.

A tak mówią o nas Goście..

0
Autorskich dań
0
Lat na rynku
0
Zadowolonych klientów