Nasza historia

O nas

Nasza restauracja powstała z pasji do dobrego jedzenia i z chęci dzielenia się nim z Wami. W 1911 (niczym Sopot, w którego sercu się znajdujemy) łączymy tradycję z nowoczesnością. W naszej karcie znajdziecie wyjątkowe połączenia i niepowtarzalne smaki bazujące na najświeższych, sezonowych produktach. Rano uraczymy Was sytym, wartościowym śniadaniem, po południu przygotujemy lekki i pożywny lunch, a wieczorem zaprosimy na wysublimowaną, nieśpieszną kolację, którą będziecie mogli cieszyć się przy akompaniamencie naszej bogatej karty win. A to wszystko w scenerii jednej z najpiękniejszych przedwojennych kamienic w Sopocie. 
Zapraszamy Was w tę niesamowitą podróż i gwarantujemy, że wrażenia będą niezapomniane. 

Poznaj nas

oto nasz zespół

Bartek

Poznajcie Bartka Kamińskiego, naszego szefa kuchni. Od najmłodszych lat szlifował talent w najlepszych światowych restauracjach (w tym trzygwiazdkowej Maaemo w Oslo), a z nami związany jest od początku istnienia restauracji.

Bartka najbardziej inspiruje polska kuchnia. Lubi z nią eksperymentować, nadając jej autorską, nowoczesną formę.

Basia

Basia Barańczak- naszą niekwestionowana królowa śniadań i deserów. To dzięki niej zaczynacie dzień od grzanki z awokado i kończycie kolację śliwkami w zabajone. Basia pracowała wcześniej w gastronomii, lecz to właśnie w 1911 zaczęła swoją prawdziwą przygodę z gotowaniem, ostatnio skupiając się mocno na produkcji chleba na zakwasie.

Kciuki w górę dla Basi, wpadnijcie spróbować jej słodkich, kulinarnych dzieł sztuki!

Łukasz

Łukasz Juszczyk jest związany z gastronomią już około 15 lat! W restauracjach, w których pracował, jako kierownik odbierał nagrody za najlepszą restauracyjną atmosferę.

Łukasz idealnie doradzi wam, jakie wybrać wina, ma bowiem na koncie ukończenie prestiżowego kursu WSET (kategoria 2, wkrótce 3). Prywatnie lubi sport, jedzenie i oczywiście wino.

Krystian

Oto Krystian Pełka, nasz Sous Chef. Z naszą restauracją związał się już 4 lata temu, a wcześniej szlifował swój warsztat najpierw jako samouk, stawiając pierwsze kroki we własnej kuchni, a następnie w kilku trójmiejskich restauracjach.

Prywatnie zapalony rowerzysta i miłośnik rapu.

Kuba

Kuba Kotłowski, nasz najmłodszy kucharz. To nasz najzdolniejszy debiutant, dusza towarzystwa i strażnik sekcji gorącej. Poprosimy o aplauz dla Kuby i trzymajcie proszę kciuki za dalszy niesamowity rozwój! 

A tak mówią o nas Goście..

0
Autorskich dań
0
Lat na rynku
0
Zadowolonych klientów