Nasza historia

O nas

Nasza restauracja powstała z pasji do dobrego jedzenia i z chęci dzielenia się nim z Wami. W 1911 (niczym Sopot, w którego sercu się znajdujemy) łączymy tradycję z nowoczesnością. W naszej karcie znajdziecie wyjątkowe połączenia i niepowtarzalne smaki bazujące na najświeższych, sezonowych produktach. Rano uraczymy Was sytym, wartościowym śniadaniem, po południu przygotujemy lekki i pożywny lunch, a wieczorem zaprosimy na wysublimowaną, nieśpieszną kolację, którą będziecie mogli cieszyć się przy akompaniamencie naszej bogatej karty win. A to wszystko w scenerii jednej z najpiękniejszych przedwojennych kamienic w Sopocie. 
Zapraszamy Was w tę niesamowitą podróż i gwarantujemy, że wrażenia będą niezapomniane. 

Poznaj nas

oto nasz zespół

Bartek

Poznajcie Bartka Kamińskiego, naszego szefa kuchni. Od najmłodszych lat szlifował talent w najlepszych światowych restauracjach (w tym trzygwiazdkowej Maaemo w Oslo), a z nami związany jest od początku istnienia restauracji.

Bartka najbardziej inspiruje polska kuchnia. Lubi z nią eksperymentować, nadając jej autorską, nowoczesną formę.

Basia

Basia Barańczak- naszą niekwestionowana królowa śniadań i deserów. To dzięki niej zaczynacie dzień od grzanki z awokado i kończycie kolację śliwkami w zabajone. Basia pracowała wcześniej w gastronomii, lecz to właśnie w 1911 zaczęła swoją prawdziwą przygodę z gotowaniem, ostatnio skupiając się mocno na produkcji chleba na zakwasie.

Kciuki w górę dla Basi, wpadnijcie spróbować jej słodkich, kulinarnych dzieł sztuki!

Łukasz

Łukasz Juszczyk jest związany z gastronomią już około 15 lat! W restauracjach, w których pracował, jako kierownik odbierał nagrody za najlepszą restauracyjną atmosferę.

Łukasz idealnie doradzi wam, jakie wybrać wina, ma bowiem na koncie ukończenie prestiżowego kursu WSET (kategoria 2, wkrótce 3). Prywatnie lubi sport, jedzenie i oczywiście wino.

Krystian

Oto Krystian Pełka, nasz Sous Chef. Z naszą restauracją związał się już 4 lata temu, a wcześniej szlifował swój warsztat najpierw jako samouk, stawiając pierwsze kroki we własnej kuchni, a następnie w kilku trójmiejskich restauracjach.

Prywatnie zapalony rowerzysta i miłośnik rapu.

Kuba

Kuba Kotłowski, nasz najmłodszy kucharz. To nasz najzdolniejszy debiutant, dusza towarzystwa i strażnik sekcji gorącej. Poprosimy o aplauz dla Kuby i trzymajcie proszę kciuki za dalszy niesamowity rozwój! 

Marta

Poznajcie Martę Smirnovą, która urodziła się we Lwowie i mieszkała w Ukrainie do momentu, gdy 2 lata temu przeprowadziła się do Trójmiasta. To prawdziwa poliglotka- mówi płynnie w czterech językach i uczy się dwóch kolejnych. Uwielbia podróżować, poznawać inne kultury oraz…lokalne wina. Dzięki tym doświadczeniom potrafi idealnie dobrać wino do wybranych przez was potraw.

Patryk

Patryk to kolejny gracz z naszej drużyny kelnerskiej😎 Jest z nami od niedawna, ale w 1911 od razu poczuł się jak w domu! Z trójmiejską gastronomią związany jest od przeszło 10 lat, a pochodzi z malowniczych Borów Tucholskich. Prywatnie jest zapalonym rowerzystą, który każdą wolną chwilę spędza na odkrywaniu nowych zakątków na dwóch kółkach🚲 Jeśli jeszcze nie znacie Patryka, koniecznie wpadnijcie i zobaczcie, jak jego obecność wprowadza miłą atmosferę! koniecznie wpadnijcie i zobaczcie, jak jego obecność wprowadza miłą atmosferę.

Magda

Magda Lipińska, nasza kucharka, która odpowiada między innymi za pyszne śniadania, które serwujemy Wam o poranku.

Magda to prawdziwa pasjonatka, która uwielbia gotować eksperymentować z kuchnią polską. Poza pracą lubi podróżować i spędzać czas blisko natury. Wpadnijcie do nas w tygodniu między 8:00 a 13:00, żeby spróbować przygotowanych przez Magdę dań

A tak mówią o nas Goście..

0
Autorskich dań
0
Lat na rynku
0
Zadowolonych klientów