O NAS

NASZ ZESPÓŁ

Sopot 1911 to coś więcej niż restauracja. To miejsce, które łączy pasję i doświadczenie z miłością do gotowania i codziennego rozwoju. To miejsce, w którym każdy kto ceni jakość, poczuje się w pełni ugoszczony. Nie tylko za sprawą jedzenia, ale również kameralnej atmosfery i pomocnej obsługi, dla której praca to nie tylko sposób na życie a pasja. 

Odwiedź 1911 Restaurant i wybierz się z nami w świat Twoich kulinarnych wspomnień. Bo piękno restauracji nie tkwi tylko w daniach, a w emocjach, które wywołuje.

Bartek

Bartosz Kamiński – nasz szef kuchni i manager. Od najmłodszych lat szlifował talent w najlepszych światowych restauracjach (w tym trzygwiazdkowej Maaemo w Oslo), a z nami związany jest od początku istnienia restauracji.

Bartka najbardziej inspiruje polska kuchnia. Lubi z nią eksperymentować, nadając jej autorską, nowoczesną formę.

Krystian

Krystian Pełka – nasz Sous Chef. Z naszą restauracją związał się już 6 lata temu, a wcześniej szlifował swój warsztat najpierw jako samouk, stawiając pierwsze kroki we własnej kuchni, a następnie w kilku trójmiejskich restauracjach.

Prywatnie zapalony rowerzysta i miłośnik rapu.

Mariusz

Poznajcie Mariusza – naszego pełnego pasji kelnera, który w krótkim czasie zdołał zdobyć serca naszych Gości! Z zapałem i profesjonalizmem podchodzi do każdego aspektu swojej pracy.

To, co wyróżnia Mariusza, to jego zaangażowanie w serwis, który stara się spersonalizować, by każdemu dostarczyć niezapomnianych emocji i wyjątkowych doznań podczas wizyty w naszej restauracji.

Kacper

Kacper Sobieski – jego ulubionymi winiarskimi regionami są zdecydowanie Valpolicella oraz Szampania. Kacper jest zdecydowanie duszą towarzystwa w naszym lokalu. 

W gastronomii obecny od przeszło 10 lat. Poza winem i gastronomią uwielbia również rysunek i ilustracje. 

Basia

Basia Barańczak – nasza wspaniała kucharka. Basia pracowała wcześniej w gastronomii, lecz to właśnie w 1911 zaczęła swoją prawdziwą przygodę z gotowaniem, ostatnio skupiając się mocno na produkcji chleba na zakwasie.

Kciuki w górę dla Basi, wpadnijcie spróbować jej słodkich, kulinarnych dzieł sztuki!

Kuba

Jakub Westphal – Nasz wspaniały kucharz. Kuba jest absolwentem szkoły gastronomicznej i kucharzem z 2-letnim stażem zawodowym, choć patrząc na ilość potraw przygotowywanych w wolnym czasie, spokojnie można dodać mu kilka lat doświadczenia.