Our history

About us

Nasza restauracja powstała z pasji do dobrego jedzenia i z chęci dzielenia się nim z Wami. W 1911 (niczym Sopot, w którego sercu się znajdujemy) łączymy tradycję z nowoczesnością. W naszej karcie znajdziecie wyjątkowe połączenia i niepowtarzalne smaki bazujące na najświeższych, sezonowych produktach. Po południu przygotujemy pożywny lunch, a wieczorem zaprosimy na wysublimowaną, nieśpieszną kolację, którą będziecie mogli cieszyć się przy akompaniamencie naszej bogatej karty win. A to wszystko w scenerii jednej z najpiękniejszych przedwojennych kamienic w Sopocie. 
Zapraszamy Was w tę niesamowitą podróż i gwarantujemy, że wrażenia będą niezapomniane. 

Poznaj nas

oto nasz zespół

Bartek

Poznajcie Bartka Kamińskiego, naszego szefa kuchni. Od najmłodszych lat szlifował talent w najlepszych światowych restauracjach (w tym trzygwiazdkowej Maaemo w Oslo), a z nami związany jest od początku istnienia restauracji.

Bartka najbardziej inspiruje polska kuchnia. Lubi z nią eksperymentować, nadając jej autorską, nowoczesną formę.

Basia

Basia Barańczak- naszą niekwestionowana królowa śniadań i deserów. To dzięki niej zaczynacie dzień od grzanki z awokado i kończycie kolację śliwkami w zabajone. Basia pracowała wcześniej w gastronomii, lecz to właśnie w 1911 zaczęła swoją prawdziwą przygodę z gotowaniem, ostatnio skupiając się mocno na produkcji chleba na zakwasie.

Kciuki w górę dla Basi, wpadnijcie spróbować jej słodkich, kulinarnych dzieł sztuki!

Rafał

Poznajcie Rafała Malinowskiego
Przez siedem lat pracował jako kucharz, jednak wygrała w nim chęć bezpośredniego kontaktu z gośćmi.
 
Jego wielką pasją jest wino. Ukończył Court of Master Sommeliers na stopniu Introductory oraz Wine and Spirit Education Trust
Level 2.
 

 Prywatnie pasjonat motoryzacji, psychologii  oraz Paryża. 

 

Krystian

Oto Krystian Pełka, nasz Sous Chef. Z naszą restauracją związał się już 6 lata temu, a wcześniej szlifował swój warsztat najpierw jako samouk, stawiając pierwsze kroki we własnej kuchni, a następnie w kilku trójmiejskich restauracjach.

Prywatnie zapalony rowerzysta i miłośnik rapu.

Kacper

Kacper Sobieski – jego ulubionymi winiarskimi regionami są zdecydowanie Valpolicella oraz Szampania. Kacper jest zdecydowanie duszą towarzystwa w naszym lokalu. 

W gastronomii obecny od przeszło 10 lat. Poza winem i gastronomią uwielbia również rysunek i ilustracje. 

Sebastian

Sebastian Urbański – Od 4 lat w trójmiejskiej gastronomi, lecz związany z zawodem już od technikum, na sali pełnej ludzi czuje się jak ryba w wodzie, 
zawsze uśmiechnięty i pozytywnie nastawiony. 
Od 2 lat wino znowu stało się jego zajawką i chętnie poszerza swoją wiedzę i degustuje nowe etykiety (dlatego też wybrał 1911 jako kolejne miejsce gdzie spełnia się zawodowo) w 2021 zdał egzamin Wine and Spirit Education Trust Level 2. 

Mariusz

Mariusz Żaboklicki  to doświadczony kelner, który zdobył cenne doświadczenie w obsłudze gości pracując wcześniej w innych renomowanych restauracjach. 

Jego miłość do win i niezwykła dbałość o szczegóły sprawiają, że jest nieocenionym członkiem naszego zespołu. Mariusz może spędzać dłuuugie godziny na rozmowie o winach. 

A tak mówią o nas Goście..