Our history
About us
Nasza restauracja powstała z pasji do dobrego jedzenia i z chęci dzielenia się nim z Wami. W 1911 (niczym Sopot, w którego sercu się znajdujemy) łączymy tradycję z nowoczesnością. W naszej karcie znajdziecie wyjątkowe połączenia i niepowtarzalne smaki bazujące na najświeższych, sezonowych produktach. Po południu przygotujemy pożywny lunch, a wieczorem zaprosimy na wysublimowaną, nieśpieszną kolację, którą będziecie mogli cieszyć się przy akompaniamencie naszej bogatej karty win. A to wszystko w scenerii jednej z najpiękniejszych przedwojennych kamienic w Sopocie.
Zapraszamy Was w tę niesamowitą podróż i gwarantujemy, że wrażenia będą niezapomniane.
Poznaj nas
oto nasz zespół

Bartek
Poznajcie Bartka Kamińskiego, naszego szefa kuchni. Od najmłodszych lat szlifował talent w najlepszych światowych restauracjach (w tym trzygwiazdkowej Maaemo w Oslo), a z nami związany jest od początku istnienia restauracji.
Bartka najbardziej inspiruje polska kuchnia. Lubi z nią eksperymentować, nadając jej autorską, nowoczesną formę.

Basia
Basia Barańczak- naszą niekwestionowana królowa śniadań i deserów. To dzięki niej zaczynacie dzień od grzanki z awokado i kończycie kolację śliwkami w zabajone. Basia pracowała wcześniej w gastronomii, lecz to właśnie w 1911 zaczęła swoją prawdziwą przygodę z gotowaniem, ostatnio skupiając się mocno na produkcji chleba na zakwasie.
Kciuki w górę dla Basi, wpadnijcie spróbować jej słodkich, kulinarnych dzieł sztuki!

Rafał
Prywatnie pasjonat motoryzacji, psychologii oraz Paryża.

Krystian
Oto Krystian Pełka, nasz Sous Chef. Z naszą restauracją związał się już 6 lata temu, a wcześniej szlifował swój warsztat najpierw jako samouk, stawiając pierwsze kroki we własnej kuchni, a następnie w kilku trójmiejskich restauracjach.
Prywatnie zapalony rowerzysta i miłośnik rapu.

Kacper
Kacper Sobieski – jego ulubionymi winiarskimi regionami są zdecydowanie Valpolicella oraz Szampania. Kacper jest zdecydowanie duszą towarzystwa w naszym lokalu.
W gastronomii obecny od przeszło 10 lat. Poza winem i gastronomią uwielbia również rysunek i ilustracje.

Sebastian

Mariusz
Mariusz Żaboklicki to doświadczony kelner, który zdobył cenne doświadczenie w obsłudze gości pracując wcześniej w innych renomowanych restauracjach.
Jego miłość do win i niezwykła dbałość o szczegóły sprawiają, że jest nieocenionym członkiem naszego zespołu. Mariusz może spędzać dłuuugie godziny na rozmowie o winach.
A tak mówią o nas Goście..

